Soittimet

Italian viulunrakennuksen kultakauden (1700–1750) mallit ovat osoittautuneet lyömättömiksi, ja ne ovat edelleen pohjana rakentamillemme soittimille. Kokeilemme jatkuvasti uusia malleja, mutta hyväksi todettuja ovat ehdottomasti Stradivarin, Guarnerin, Guadagninin, Seraphinin ja Bergonzin viulumallit, vain muutamia mainitaksemme.

Jokaisen uutta viulua hankkivan kannattaa kokeilla useaa eri viulua ja mallia ennen kuin tekee päätöksen, sillä onhan tärkeää että sointi miellyttää, soitto on helppoa ja soitin inspiroi soittamaan.

Sama pätee tietenkin altoissa, joissa vaihteluväli koossa on suuri ja etenkin soittimen koolla on silloin merkitystä uutta valittaessa. Koska alttoviulujen mallit ovat hyvin erilaisia äänimaailmakin vaihtelee merkittävästi.

Yleisesti sanottakoon että uuden soittimen tulee heti soida avoimesti ja rikkaasti. Käytettävä malli sanelee soinnin luonteen ja äänen värin.

Rakennamme viuluja, alttoja ja selloja tilauksesta, ja pyrimme ottamaan huomioon asiakkaan mahdolliset toiveet soinnin ja ulkonäön suhteen. Verstaallamme on myös soittimia joita annamme kokeiltaviksi määräajaksi.

 

> Ammattitaito
> Rakennustekniikka
> Soittimet
> Korjaukset
> Kopiot
> Trimmaukset
> Jousten jouhitukset ja korjaukset

> In English

> Kuvagalleria

> Yhteystiedot