Ammattitaito

Elina Kaljunen on rakentanut viuluja vuodesta 1991. Viulun tuntemus pohjautuu 4-vuotiaana alkaneisiin soiton opiskeluihin, 2A-tutkinnon suorittamiseen ja aktiiviseen musisointiin rakennustyön ohella. Hän opiskeli vuosina1992-1996 Cremonan kansainvälisessä viulunrakennuskoulussa Italiassa valmistuen sieltä viulunrakentajamestariksi. Elina Kaljunen on erikoistunut jousisoitinkorjauksiin ja soitinkopioiden valmistukseen John Dilworthin verstaassa Lontoossa. Oma yritys Helsingissä on toiminut vuodesta 1998.

Ulrich Dürr aloitti jousisoitinten rakentamisen 16-vuotiaana Saksassa. Hän on saanut opetusta viulun, alton sekä sellon soitossa.1992 hän valmistui viulunrakentajamestariksi Cremonan viulunrakennuskoulusta Italiasta.1992-1996 hän työskenteli Cremonassa yksityisesti sekä jousenrakentaja E.Slavieron verstaalla. Vuodesta 1996 vuoteen 2002 hän työskenteli Risto Vainion viuluverstaassa.

Viuluverstas Dürr & Kaljunen on toiminut vuodesta 2002.

Olemme jäseniä seuraavissa ammattiviulunrakentajien yhdistyksissä: Suomen Viulunrakentajien Kilta Ry ja British Violin Making Association.


 

> Ammattitaito
> Rakennustekniikka
> Soittimet
> Korjaukset
> Kopiot
> Trimmaukset
> Jousten jouhitukset ja korjaukset

> In English

> Kuvagalleria

> Yhteystiedot